Guia bàsica per un bon ús de Mailchimp

Mailchimp és una de les plataformes de correu electrònic màrqueting que lidera aquest mercat, et permet gestionar eficientment les teves bases de dades, crear campanyes personalitzades i analitzar els resultats per optimitzar els teus esforços de màrqueting. En aquesta guia, us mostrarem com utilitzar Mailchimp per afegir una base de dades, crear campanyes efectives i analitzar els resultats obtinguts. Continua llegint per descobrir com aprofitar al màxim aquesta poderosa eina.

Mailchimp

Passos per un bon ús de Mailchimp

Afegir una base de dades a Mailchimp

Mailchimp ofereix una interfície intuïtiva i senzilla per afegir i administrar les bases de dades. Si encara no l’has pujada, et fem els passos per fer-ho:

  1. Crea un compte a Mailchimp: Registra’t a Mailchimp i crea un compte gratuït si encara no ho has fet. Tindràs accés a totes les funcions bàsiques per començar.
  2. Importa la teva base de dades: A la pestanya “Audience” (Audiència) del teu compte de Mailchimp, selecciona “Create Audience” (Crear audiència) i segueix les instruccions per importar la teva base de dades. Podeu importar contactes des d’un full de càlcul (.csv), una llista de correu electrònic o integrar amb altres plataformes.
  3. Configura els camps de la base de dades: Defineix els camps necessaris per a la base de dades, com ara noms, adreces de correu electrònic, números de telèfon, etc. Configura els tipus de dades corresponents a cada camp per a una organització òptima.
  4. Actualitza i segmenta la teva base de dades: Un cop hagis importat els teus contactes, pots actualitzar la informació i segmentar la teva base de dades en grups específics utilitzant etiquetes, segments o grups personalitzats.
Mailchimp

Crear una campanya de Mailchimp

Mailchimp ofereix una àmplia gamma d’eines i plantilles per crear campanyes de correu electrònic efectives. Aquí hi ha els passos per crear una campanya a Mailchimp:

  1. Selecciona “Create Campaign” (Crear campanya): A la pestanya “Campaigns” (Campanyes), fes clic a “Create Campaign” i tria el tipus de campanya que vols enviar, com un butlletí informatiu, una promoció o un correu automatitzat.
  2. Configura la teva campanya: Proporciona un nom per a la teva campanya, selecciona l’audiència a la qual vols enviar el correu electrònic i estableix altres detalls, com ara el remitent i l’assumpte del correu.
  3. Dissenya el teu correu electrònic: Fes servir l’editor de Mailchimp per crear un disseny atractiu per al teu correu electrònic. Podeu personalitzar els colors, afegir imatges, incloure text i enllaços rellevants, i fer ús de les plantilles predefinides per estalviar temps. Nosaltres us recomanem que en el disseny es vegi reflectida la imatge corporativa de la vostra empresa esportiva.
  4. Personalitza el contingut: Canvia l’assumpte del teu correu electrònic afegint-hi, a més, una breu descripció del contingut. També podeu incloure el nom del destinatari o altra informació rellevant.
  5. Programa i envia la teva campanya: Tria la data i l’hora en què vols enviar la teva campanya o configura un enviament automatitzat. Mailchimp us permet programar els vostres correus electrònics perquè s’enviïn en el moment més oportú.
Mailchimp

Analitzar les dades

Quan has llançat les teves campanyes de correu electrònic a Mailchimp, és fonamental analitzar els resultats per avaluar el seu èxit i optimitzar futurs esforços de màrqueting. En aquesta guia, us mostrarem com analitzar els resultats de les vostres campanyes a Mailchimp i obtenir informació valuosa sobre el rendiment dels vostres correus electrònics. Continueu llegint per descobrir com aprofitar al màxim les eines d’anàlisi de Mailchimp.

  1. Quines mètriques pots analitzar:

Mailchimp proporciona una sèrie de mètriques que us permeten avaluar el rendiment de les vostres campanyes. Aquestes són algunes de les mètriques clau que heu de tenir en compte:

– Taxa d’obertura: Mostra el percentatge de destinataris que han obert el correu electrònic. Una taxa d’obertura alta indica que el teu assumpte i la previsualització del correu són efectius.

– Taxa de clics: Indica el percentatge de destinataris que van fer clic en un o més enllaços dins del teu correu electrònic. Aquesta mètrica mostra el nivell dinterès i participació de la teva audiència.

– Cancel·lacions de subscripció: Mostra el nombre de destinataris que han optat per deixar de rebre els teus correus electrònics. És important monitoritzar aquesta mètrica per avaluar la satisfacció i la rellevància del teu contingut.

  1. Utilitza els informes de Mailchimp:

Mailchimp ofereix informes detallats que us permeten analitzar en profunditat el rendiment de les vostres campanyes. Aquests informes inclouen gràfics, taules i dades específiques sobre les mètriques esmentades anteriorment.

– Ingressar als informes: Aneu a la secció “Campaigns” (Campanyes) del vostre compte de Mailchimp i seleccioneu la campanya que voleu analitzar. Feu clic a l’enllaç “View Report” (Veure informe) per accedir a les dades detallades.

  1. Optimització i presa de decisions basada en dades:

Utilitza les dades obtingudes de les teves anàlisis a Mailchimp per optimitzar les teves campanyes futures. Basant-te en els resultats, realitza ajustaments en els assumptes dels correus electrònics, el contingut, els horaris d’enviament i altres elements clau.

Mailchimp

Altres recomanacions

En aquest bloc t’hem parlat de Mailchimp, ja que és la plataforma de correu electrònic màrqueting més coneguda, tot i així, hi ha altres plataformes que et permeten fer aquest tipus de comunicacions. Alguns exemples són Sendinblue, Email Octopus o Active Campaign.

Un cop saps tot això… Ja estàs a punt per començar a treure-li el màxim partit a les teves comunicacions de correu electrònic!

T'interessa...